1-2 dages levering Fri fragt på ordre over 499,- 100 dages bytteret
0
Kurv
Få fri fragtKøb for 499 kr. mere

Ingen varer i kurven.

Man - fre: 9:00 – 15:00
Menu

Tasken til hospitalet – hvad skal du pakke

Af Camilla Andersen 30. maj 7:21

Står du og skal til at pakke tasken til hospitalet? Måske pakker du den længe før termin, måske når du det ikke. Lige meget hvad, har vi her lavet en guide til, hvad du skal huske at have med.

Til mor:

– Ammeindlæg: Der findes engangsindlæg og uld indlæg. Med engangsindlæggene er du sikker på at undgå våde skjolder på blusen, hvilket du godt kan få ved brug af uld alene. Du kan med fordel kombinere dem. Uld er fantastisk, da det hjælper med at holde dit bryst varmt, hvilket beskytter mod brystbetændelse, som er forfærdeligt at få, når man ammer.

– Amme BH: Allerede i graviditeten ændrer dine bryster sig, og når først du har født, løber mælken inden for de første dage til, og dine bryster bliver endnu større, og tit meget ømme. Køb derfor gerne dine amme BH’er i et nr. større end du normalt bruger, så de heller ikke strammer.

– Behageligt tøj til dig selv: Tøj som du føler dig godt tilpas i, og som ikke strammer. Efter en fødsel er det forskelligt fra kvinde til kvinde hvor hurtigt maven trækker sig sammen, så bukser uden stram elastik er et godt valg. Ammevenlige bluser så du nemt kan ligge baby til brystet og hud mod hud. Ekstra skiftetøj til far er også en god ide. I ved ikke hvor længe i skal blive, så det kan være rart at kunne skifte tøj. Behagelige trusser, efter en fødsel kan det være nødvendigt med store bind pga. blødninger, så sørg for trusser der har pladsen til det.

– Toilet sager: Tandbørste, tandpasta, børste, shampoo, balsam, læbepomade, hårelastikker og fugtighed creme.

– Sutsko: Til når du skal op af sengen, måske ud på gangen, er det rart med et par sutsko du nemt kan stikke i.

– Snacks til mor og far: En fødsel er noget af det mest uforudsigelige, og ingen ved hvor længe det vil vare, så lidt lækre snacks til både mor og far vil i blive glade for.

 

Til baby:

– Tøj: Heldragter med fødder er rigtig gode, og ellers bodyer, bukser og strømper. Sørg for at have flere sæt med. Hvis du er førstegangs fødende, skal du muligvis overnatte 1-2 døgn på hospitalet. Sørg også for overtøj, der passer til vejret.

– Dyne eller tæppe: Til at putte over baby, når I skal hjem. På nogle sygehuse skal man selv medbringe dyne og betræk. Du kan spørge din jordmoder hvis du er i tvivl. 

– Stofbleer: Du er helt uundværlige. Du kan bruge dem ved amning, på puslepuden, som underlag i lift/seng og meget mere. Tag et par stykker med i tasken. 

 

Praktiske ting:

– Vandrejournal og sygesikringsbevis: Vigtigt at huske! Så hospitalet kan se din sundhedstilstand og hvordan din graviditet er forløbet.

Har du ikke være på fødeafdelingen før, på det hospital du skal føde, kan det være en fordel inden, at undersøge hvor indgangen er. Når du står med veer, er det ikke der man har lyst til at fare rundt for at finde det rigtige sted.