Sådan vasker du din babynest

Du vil her få en vejledning i, hvordan du kan vaske din nye babynest fra Emmibaby

Alle babynests fra Emmibaby er syet i bomuldsstof, der som minimum er oeko-tex certificeret. Det vil sige at stoffet babynestene er syet i, ikke indeholder hormonforstyrrende stoffer, farlige kemikalier eller andet der kan være skadeligt for baby. Derfor behøver du som udgangspunkt heller ikke at vaske din nye babynest før brug, hvis du ikke ønsker det.

En babynest kan hurtig blive beskidt af f.eks. gylp eller uheld fra baby. Derfor anbefaler vi, at man lægger et stykke beskyttende stof i bunden af sin babynest, f.eks. en stofble. På den måde beskytter man babynesten og behøver ikke at vaske og undvære babynesten så ofte, da man hurtigt og nemmere kan udskifte stofbleen i bunden.

Man kan dog godt vaske sin babynest ved behov. Dette gøres således:

Vask din babynest i vaskemaskinen

Alle babynests fra Emmibaby er lavet til, at kunne blive vasket i vaskemaskinen. Det du skal starte med er, at tage madrassen ud af babynesten. Dernæst binder du snorene i bunden af babynesten sammen, så de ikke smutter op i løbegangen ved vask. Vi anbefaler at vaske babynesten i vaskemaskinen på lave grader (30 grader). Derved vil stoffet stadig holde sig flot og fint. Ønsker du at vaske ved højere grader kan du også gøre det. Der skal du blot forvente at stoffet kan fnuller.

Madrassen skal håndvaskes. Ønsker du at købe en helt ny madras, kan du købe en billigt ved at kontakte os pr. mail.

Tørring af din babynest

Du kan tørre babynesten på 2 måder.

  • I tørretumbleren på meget svag varme
  • Lufttørre

Vi anbefaler lufttørring, igen for at minimere stoffet fra at fnulre.

Ønsker du at tørre tumble babynesten, anbefaler vi at tørre den på meget svag varme. Igen for at skåne stoffet fra at fnulre.

Du kan også lade babynesten lufttørre.

Efter tørring kan du med fordel massere siderne af babynesten, så fyldet fordeles jævnt og fint igen.

Babynesten skal være helt tør

Du skal sikre dig at babynesten er helt gennemtør, inden den igen anvendes til baby.