1-2 dages levering Fri fragt på ordre over 499,- 100 dages bytteret
0
Kurv
Få fri fragtKøb for 499 kr. mere

Ingen varer i kurven.

Man - fre: 9:00 – 15:00
Menu

Gaveidéer til barnets første år

Af Casper 22. maj 11:18

I forbindelse med graviditet og fødsel af et barn, i din nærmeste kreds, såsom venner og familie, så vil der komme nogle højdepunkter, som vil blive fejret, hvortil der oftest forventes gaver til. Det kan dog være svært at finde på en gave, som der vil bringe glæde og gavn i længere tid. Derfor vil vi her prøve at give lidt idéer til hvad der kan gives i gave, til de forskellige højdepunkter.

Graviditet og barsel

Når først graviditeten bliver offentliggjort er der nogen der giver gaver allerede der. Dette er dog ikke som sådan kutyme herhjemme. Det kommer igen an på hvordan forholdet til personen er.

Her kunne det være en idé at give en lidt sjov gave, som denne kommende mor ville kunne nyde godt af i løbet af graviditeten, som specielle madvarer og snacks, som moderen har en speciel lyst til.

Når graviditeten løber henad, så vil der også komme et tidspunkt, hvor den vordende mor skal gå på barsel. Her holder man nogle gange en lille sammenkomst, hvortil der forventes en gave.

Det kan godt være svært at vide hvad en barselsgave rent faktisk bør være, men heldigvis kan man finde mange fremragende idéer online.

Her skal man overveje om det skal være en gave til forældrene eller til barnet. Det kan for eksempel være til barnets første tid i verdenen, som en pusletaske, en ammepude m.m.

Barnedåb

Efter barnets fødsel kan der også der måske være nogle gaver involveret, men igen er det som sådan ikke kutyme, da man normalt venter til barnedåben, et par måneder inde i barnets liv.

Til barnedåben er der igen en masse muligheder for gave. Det kan dog være svært, også her, at bevæge sig rundt imellem alle de gaveidéer. Ligesom ved barselsgaven, så kan i også her finde en masse inspiration online til dåbsgaver.

Gaver til barnedåb, plejer ofte at være ting til de første af i barnets liv, såsom bøger, legetøj, tøj m.m. Ellers så kan man finde mere personlige gaver, som for eksempel en sparegris hvorpå man får indgraveret personlige oplysninger om barnet.

Første fødselsdag

Når barnet runder sit første år på denne jord, så begynder man også at kunne fornemme hvilken type det er, og hvad barnet kan lide og ikke lide. Derfor kan man begynde at finde gaver, som er mere personligt specifikt til dette barn.

Her er der lidt ligesom gaver til barnedåben, hvor der er mange gaver som kan hjælpe barnets udvikling, såsom bøger, legetøj m.m. Gaverne i denne tid skal være meget gode til at udvikle barnets sanser, så det vil sige der skal være fuldt skrald på farver, forskellige former, forskellige typer af materiale og gerne med lidt lyd på.

I disse år vokser barnet også helt vildt, så enten tøj eller gavekort til tøj, vil være et sikkert hit hos de nybagte forældre.