Formålet med en babynest

Det nyfødte barns behov for tryghed

Når ens baby kommer til verden, så har barnet været undervejs i 9 mdr, hvor barnet har været vant til ikke at have meget plads at bevæge sig på. Nybagte forældre finder hurtigt ud af, at det nyfødte barn har et essentielt behov for tryghed og nærhed. Barnet har de første måneder brug for at blive skærmet fra den nye store verden udenfor maven. Her kan en babynest være en rigtig god hjælp.

Babynest / Babyrede

Babynest betyder på dansk en babyrede. Den omslutter barnet og skaber tryghed som da barnet var inde i livmoderen. Babynesten gør, at barnet kan putte sig ind til de bløde sider af babynesten. Barnet føler sig tryg, ved at mærke, at der er noget som skærmer for den store nye verden. Babynesten er genial til at være en base af tryghed.

Anvendelsesmuligheder

 

  • Den kan bruges som en sengeformindsker i barnets tremmeseng eller vugge, så disse ikke virker så store for det lille bitte barn.
  • Babynesten kan bruges i sofaen mellem mor og far således at barnet ikke så let kan trille ud af sofaen.
  • Babynesten er ideel at bruge i barnevognen, når liften er ved at være for lille. Det giver en god overgang fra liften der er blevet for lille til barnet, til barnevognen som stadig er lidt for stor til barnet. Her gør babynesten at barnet ikke triller rundt i barnevognen.
  • Mange bruger babynesten ved samsovning, så barnet har sig egen plads mellem mor og far.
  • Skal i ud af huset, så kan i med fordel tage babynesten med, så barnet har sin trygge base at sove i.
  • God til at bruge når barnet skal træne sine nakkemuskler og ryg, ved at lægge barnets bryst over siden på babynesten.

Alle vores babynests er vendbare og kan justeres i størrelsen, så de kan passe babyer fra ca. 0-8 mdr. måneder. Mange babyer har stadig brug for trygheden en babynest giver, selv efter de er fyldt 8 mdr. Her kan man snørre babynesten helt op i bunden, og så kan babynesten bruges endnu længere op til 1 år.