1-2 dages levering Fri fragt på ordre over 499,- 100 dages bytteret
0
Kurv
Få fri fragtKøb for 499 kr. mere

Ingen varer i kurven.

Man - fre: 9:00 – 15:00
Menu

Du ved du er anden gangs gravid når..

Af Camilla Andersen 04. januar 9:52

Ingen graviditeter er ens, men måske du alligevel kan se en sammenhæng hvis du har været gravid flere gange. Jeg er selv gravid med andet barn, og mange ting er ens fra første graviditet, men alligevel er det fuldstændig anderledes denne gang, blandt andet jo fordi der så er et andet barn, som stadig skal have opmærksomhed, og en hverdag som skal fungere, på en anden måde end graviditeten med første barn.

Her har jeg listet en del af de ting jeg synes er markant anderledes i anden graviditet.

  1. I første graviditet blev div. graviditets apps flittigt brugt, og kunne næsten ikke vente med at læse hvad der skete for hver uge. Denne gang bliver den primært brugt til at holde styr på, hvor langt jeg egentlig er i graviditeten, ellers ville jeg ærligt ikke kunne huske om jeg var i uge 24 eller 32.. Hver uge popper en notifikation op, og hvér uge kommer det bag på mig, at der allerede er gået en uge mere.
  2. Billeder af den voksende mave, blev i første graviditet taget hver eneste uge, og jeg både vejede mig og målte maven hver uge. Denne gang er jeg vidst heldig hvis jeg ender med et enkelt mave billede fra hver måned.
  3. Lider du af morgenkvalme og opkast? Så foretrækker du nok at være alene på toilettet med hovedet i kummen, men du kan glemme det kan du! MOOOOR, hvad laver du? Jeg er sulten! Så må man jo lave den havregrød, og smutte ud til kummen igen bagefter. Det samme gælder generelt når dit større barn skal have mad – puuh, hvor er markrel bare ikke lige sagen, men barnet skal jo have det han ønsker..
  4. Maven vokser med lynets hast i anden graviditet. Allerede fra uge 8, begyndte mine bukser at stramme markant mere end de plejer, og følte mig utroligt meget gravid hurtigt.
  5. Afslapning og “opsparing” af søvn er bestemt ingen mulighed anden gang. Jeg troede søvn var en by i Rusland da jeg blev mor første gang, men jeg tog fejl! Under første graviditet kunne man ligge sig på sofaen og tage en morfar efter arbejde, og faktisk bare styre lidt mere selv. Anden gang er en heeeeelt anden sag, der skal hentes fra børnehave, laves mad, leges, puttes osv. Så efter 19:30 kan man måske se frem til lidt afslapning, også er man alligevel så træt, at man ligeså godt kan gå i seng.
  6. Klargøring til babys ankomst er altså noget helt andet anden gang. Jeg har hørt fra andre flergangs forældre at man skal være heldig, vis man når at lave børneværelse osv. klar inden termin, og ærligt har jeg ikke helt troet på dem, meeen de får ret. Og altså, den lille ny har jo ikke brug for et børneværelse det første lange stykke tid, vel? 😀
  7. Du presser din krop nok lidt mere end godt er, men simpelthen fordi du bliver nød til det, når du har et andet lille barn. Nogle gange er mor jo altså den eneste i nærheden, når der skal hjælpes i flyverdragt og støvler. Og nøj hvor er det besværligt at komme op når man først er kommet ned i hug stilling.
  8. Kroppen har været igennem det før, og du ved at du nok skal klare det igen, og har muligvis også større tillid til at kroppen gør hvad den skal.
  9. Hospitalstasken! Gud ja, det var da nok egentlig en meget god ide at pakket den!
  10. Og ej at forglemme – AMMEHJERNE! amen altså 😀 Det starter også allerede tidligt under graviditeten anden gang. Huskede jeg at ligge hue og vanter i børnehaven, fik vi børstet tænder og hvad var det nu lige jeg skulle handle..

Men trods alt, er der også en masse skønne ting ved at være gravid anden gang. Endnu engang får du lov at mærke den skønne følelse af at du er ved at gro endnu en baby inde i dig. Og glæden ved at snakke med dit store barn om lillesøster/lillebrors ankomst, og se deres udvikling i at snakke mere og mere om det slår alt. Og ikke mindst forventningens glæde til at han/hun skal møde sin lillesøster/bror for første gang, er det jeg personligt glæder mig allermest til denne gang.