1-2 dages levering Fri fragt på ordre over 499,- 100 dages bytteret
0
Kurv
Få fri fragtKøb for 499 kr. mere

Ingen varer i kurven.

Man - fre: 9:00 – 15:00
Menu

Alt du behøver vide om en babynest

Af Camilla Andersen 25. marts 9:04

Babynesten – “Must Have” produktet til din baby

Er du gravid eller nybagt forældre, og i tvivl om du skal investere i en babynest til din baby? Så læs med her, vi fortæller alt det du behøver vide om netop babynesten, og hvorfor den er så fantastisk.

 

Hvad er en babynest?

En babynest betyder på dansk babyrede. Babynesten kan hjælpe til at give baby den tryghed som han/hun kontant behøver. Den har en blød kant hele vejen rundt, så din baby ikke kan falde ud af den, og en madras i bunden. I enden af EMMIBABY babynesten er der snore, som du kan justere i takt med baby vokser. Derfor kan babynesten bruges helt fra nyfødt og helt op til ca. 1½ år hvis den åbnes helt op i bunden. Vi har udviklet babynesten så der er et stykke stof over snorene, så der ikke er kvælningsfare. Når babynesten er åbnet helt op, vil snorene krybe op i løbegangen og derfor heller ikke udgøre fare for baby.

 

Hvad gør babynesten godt for?

Under graviditeten, har baby i 9 måneder været vant til at ligge trygt og godt på meget lidt plads inde i mors mave. Når baby er født, vil han/hun føle tryghed ved det der minder om tiden i maven. Din baby ligger selvfølgelig trygt i din favn, men selv med en lille ny i familien, kan det være nødvendigt med hænderne fri, hvis der skal gøres rent, eller være plads til et bad 😉 Her er det nødvendigt med et sted du trygt kan ligge baby. Fordelen ved at der er madras i bunden af babynesten, er netop at du kan ligge den overalt, og vide at baby ligger dejlig blødt. Så om det er på badeværelses gulvet eller i sofaen, mærker baby ingen forskel.

Siderne på babynesten omslutter baby, og kan være en stor hjælp til bedre søvn, både nat og nat v- i stiller dog ingen garanti på søvnen 😉

Når du har baby liggende i babynesten, kan du trygt lave ting andre steder i huset, da babynestens sider, sikre at din baby ikke falder ned fra eks. sofaen. Når baby er nyfødt kan han/hun selvfølgelig ikke selv vende sig endnu, men lige pludselig, fra den ene dag til den anden, kommer det. Så hvis du altid bruger babynesten steder hvor der er risiko for at falde ned, hvis baby vender sig så er du på den sikre side – og hellere det end at det når at gå galt, ikke?

Selv når din baby bliver større, er behovet for tryghed der stadig, og især når det er sovetid. Du kender det nok også fra dig selv, hvis du ikke føler dig tryg når du ligger dig til at sove, går der længe før du falder i søvn. Det samme gælder i den grad børn, så hvis du vil gøre det bedste for dit barn, og samtidig for dig selv som forældre, så er det en vigtig faktor at sovetid er lig med noget trygt. Er dit barn vokset ud af babynesten, kan du åbne den helt op i bunden, og fjerne madrassen. Så har barnet stadig følelsen af at være omsluttet, og forhåbentlig større chance for at finde søvnen hurtigt.

 

Hvor kan man bruge babynesten?

Som tidligere skrevet er babynesten genial, hvis baby ligger i sofaen. Men faktisk er der ingen grænser for hvor du kan bruge den.

Hvis i har lyst til at samsove med jeres baby, er babynesten perfekt til at ligge mellem mor og far. Så har i den helt tætte kontakt, samtidig med, der er mindre chance for at mase babyen mens i sover. Flere sundhedspersonaler fraråder samsovning, og især hvis baby ligger frit i mellem jer. Grunden er, at der også er større chance for at få skubbet puder eller dyne over baby.

Når det er sagt, er samsovning fantastisk – hvis man ønsker det. I er begge tæt på jeres baby, og kan reagere hurtigt, når baby vågner eller er ked af det. En anden mulighed for at have baby helt tæt, men alligevel i egen seng, er de smarte bedside cribs, hvor den ene side kan fjernes, og sengen stilles helt op ad din seng, så baby faktisk ligger lige ved siden af dig, men alligevel trygt i egen seng. I bedside crib’en kan du med fordel også bruge babynesten, så baby er omsluttet og ligger på sin “faste base”

Når i skal ud, kan babynesten nemt tages med, så i har babys faste base med, så i forhåbentlig kan putte baby selv når i er ude.

Så du kan altså bruge babynesten i sofaen, kravlegården, på gulvet, i barnevognen, i forældresengen, babysengen, tremmesengen – alle steder du har brug for det faktisk!

 

Er babynesten sikker?

Der findes ingen sikkerheds godkendelser af babyneste. Men vi har selv taget en masse forholdsregler i processen for designet af vores babynest. Ved snorene i bunden er der et stykke stof over, som sikre at snorene ikke er tilgængelige for baby. Snorene er i bunden af babynesten, og derved modsat ende, af hvor babys hoved skal ligge.

Siderne skal være bløde og samtidig faste, for at de kan sikre at baby ikke falder ud over kanterne, og også faste, så der ikke er chance for at babys hoved kan “forsvinde” ind i kanterne.

Muligheden for at udvide babynesten så den passer til netop din babys størrelse, og i takt med han/hun vokser, gør at der er plads nok til baby kan bevæge sig, og trække vejret frit.

Sundhedsmyndighederne anbefaler at babyer sover på ryggen. Det samme gælder når baby ligger i babynesten.

 

Tanken bag designet af EMMIBABY babynest

Når jeg designer vores babyneste, er fokus på beroligende farver og designs. Studier viser, at babyer og børns mentale sind, styres meget af deres omgivelser. Især babyer er særligt modtagelige overfor nye indtryk. Så snart de små øjne er åbne, tages nye indtryk ind, selv det blot at kigge op i loftet, er indtryk der skal bearbejdes.

For mange indtryk kan ende med en overtræt baby, som er svær at få til at sove. Der har jeg selv været, og det er en hård nyser, dag efter dag, at få en overtræt baby til at falde til ro. Netop den oplevelse har jeg i tankerne, når der skal designes produkter til din babys sovemiljø.

For når det er sovetid, skal baby kunne slappe af, det er ikke her der skal holdes fest og leges. Jeg mener derfor klart at babyudstyr til babys sovetid skal være i rolige farver og uden sjove figurer. Spraglede farver og prints er dog meget passende til aktivitets tæpper og legetøj som skal stimulere babys sanser.

 

Materiale valg

Min holdning til babyudstyr er klart, at kun det bedste er godt nok til den lille ny. Derfor er babynesten produceret i det blødeste økologiske bomuld. Fabrikken i Indien som producere vores babyneste, er certificeret i at lave økologiske produkter, og det sikre os, at hele processen fra start til slut er økologisk, og derved en bæredygtig produktion. Fyldet i babynestens sider er genanvendt polyester fyld, som sikre siderne er bløde, og samtidig faste til at holde formen.

 

Kan babynesten vaskes?

Selvfølgelig kan den det! Med en lille baby, vil der, helt sikkert blive spildt, gylpet osv. på babynesten, og det kan den selvfølgelig tåle. Inden du vasker din babynest, skal du blot fjerne madrassen, og herefter vaske babynesten i vaskemaskinen ved max. 40 grader.

Vi anbefaler efterfølgende at lade babynesten lufttørre og massere siderne under tørringen. Du kan også tørretumble den ved svag varme. Masser også her siderne når babynesten er tør, så fyldet fordeler sig jævnt.

Læs mere om hvordan du vasker din babynest her.

 

Se vores udvalg i lækre babynest her.